En liten ”roadtrip”

I söndags tog vi en liten roadtrip till Örebro. Dotter med kompis valde att besöka äventyrsbadet och min man och jag valde att åka in till stan. Affärerna var stängda till största delen men det gjorde ingenting. Örebro är en vacker stad med fina parker. Vi promenerade runt och tog blandannat en sväng runt slottet.

Överallt finns det fina blomplanteringar och vacker vattenmiljö.

20120724-093007.jpg

Vi stannade till både här och där och njöt av lugn, ro och underbara blomdofter.

20120724-093026.jpg

Örebro verkar vara cyklarnas stad. De dekorerar tom. sina cyklar med blommor!

20120724-093115.jpg

När vi hade varit i centrum ett tag åkte vi vidare till Wadköping för fika och lite muséebesök. Vi tittade bland annat in på Cajsa Wargs museum. Uttrycket ”man tager vad man haver” är för övrigt inte Cajsas uttryck. Hon skrev ”om man så behagar” i sina böcker, sedan fanns det folk som drev lite med henne och som genom skämt myntade begreppet man tager vad man haver… Vi tittade in på Kronbloms museum en liten sväng också. Min man menar att ligga på sofflocket är hans nya livsstil… hmm vi får väl se!

20120724-093212.jpg

Årets första mjukglass inhandlades och vi satt vid vattnet och njöt av glass och sol en stund. När vi var klara åkte vi och hämtade tjejerna på badhuset.

20120724-093223.jpg

Vi åkte till Gustavsviks äventyrsminigolfbana. Det var smockfullt med folk och kö till de flesta banorna. VI hade kul iallafall och jag vann! Hrm om det var någon som inte hörde så säger jag det igen JAG VANN!!!!

20120724-093249.jpg

Någon hamnde mest i vattnet eller utanför banorna… tyckte att jag hörde någon klaga på att minigolf minsann var ett tråkigt spel som man inte borde ägna sig åt alls 😉

20120724-093320.jpg

Minigolfbanan är jättefin och väl värd ett besök om man har vägarna förbi Örebro. Efter önskemål så avslutades dagen med ett McDonaldsbesök. På vägen hem sov alla och snarkade utom jag som körde då förstås…

20120724-093357.jpg

We went on a little roadtrip to Örebro the other day! My daughter with friend spent most of the day at Gustavsviks bathhouse. Me and my love looked around town and went to Wadköping (a part of Örebro) where we visited the museum of Cajsa Warg and Kronblom. We enjoyed fine weather and icecream. Later in the day we picked up the other party and went to play miniature golf. It was really funny and i won! Not everyone enjoyed that fact 🙂 We ended our day at McDonalds.

3 thoughts on “En liten ”roadtrip”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s