Kulturnatten / Culture night

Vilken härlig dag vi hade igår! Vi var ute från tidig morgon till sen kväll på Kulturnatten i Norrköping. Vi hade skrivit upp en hel A4 med saker vi vill göra. Nu hann vi inte med allt på listan men oj vad kul vi hade ändå!

Vi började dagen med Melodikrysset live. Det ösrengnade och var lite småkallt men skam den som ger sig, på med varma kläder och fram med paraply. Laddade ner melodikryssappen i telefonen, hur bra som helst. Löste för första gången hela krysset och skickade in det. Efter kryssandet i ösregn gick vi vidare till NKPG Style där en massa ungdomar sålde secondhandkläder mm. Det fanns några ”ungdomar” i min ålder som stod där också, haha! Jag var väl inte på jakt efter kläder utan det var accessoarerna jag var ute efter. Hittade några små fynd som jag ska visa er senare! Vi fortsatte sedan till Arbetets museum där vi bland annat tittade på maskiner av alla de slag.

På arbetets museum fikade vi och köpte den dyraste cupcake jag ätit. Den kostade 30 kr och var pytteliten, typ två tuggor. Hmm där fikar vi nog inte igen. Vi fortsatte ut i regnet, passerade ett globalt torg där ”några ryska damer” svängde loss. Det var inget för oss utan vi styrde kosan mot stan där vi tittade på Spiralens nybyggnation, shoppade lite (bland annat ett nytt mobilskal med en påfågel i 3D) och åt mat. Vi gick vidare till en designmarknad och några små affärer man sällan kommer till numera. Jag hittade ett ramkollage som jag blev väldigt inspirerad av. Vi passerade några blomaffärer på vägen. Jag bara älskar höstanemoner, vilken superfin blomma det är.  Något senare mötte vi upp mina föräldrar och gick på körmarathon.

Efter en massa skönsång tog vi en tur förbi Art 21 som fyllde 25 år. Vi gick och tittade på Maria Börjessons fantastiska smycken, snacka om habegär! Sedan styrde vi kosan mot Knäppingsborgsområdet där det sprudlade av musik och liv (storband, jazz och rock mm).  När det mörknade ute gick vi till Gubbens trädgård för att fika på varm choklad bland annat. Deras fantastiska trädgård var upplyst och vacker som alltid. Kvällens sista stopp blev Galleriet på NP33 där vi faktiskt gjorde ett större inköp, men mer om det en annan gång. När vi kom hem var vi supertrötta med superglada. Vilken fantastisk dag trots allt regn. Jag känner mig som alltid så himla peppad att ta tag i mitt eget skapande. Vi får se om jag kan komma loss lite där. Är sprängfylld med inspiration och en massa idéer.

Yesterday we spent all of our day in town. It was the annual cultureday! We looked at exhibitions and art in all shapes and forms. We listen to music and walked through a town full of life and art. It was raining all day long but we didn´t mind. We are superhappy with our day and the purchase we did. I will show you later.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s