För hälsans skull / For my health

Jag har beslutat mig för att ”SLUTA MED SOCKER” i alla dess former! Jag gör det för hälsan och målet är att må bra helt enkelt! För ett tag sedan gick jag till en ny läkare med anledning av att jag mår så dåligt i kroppen. Jag har ständig värk bland annat i huvudet men också i rygg och axlar och är trött, orkeslös och hängig. Vi började från början och har tagit en hel del blodprover mm som jag väntar svar på. Vi pratade också mycket om ”livet” och han undrade i vilka perioder jag har mått riktigt bra. Jag berättade att det har varit när jag har ”bantat” med viktväktarna. Efter en massa resonerande fram och tillbaka trillade poletten ner och jag insåg att det är när jag har uteslutit en massa synligt socker/kolhydrater ur min kost som jag har mått bättre. I det läget började läkaren prata om LCHF kost och min skepsis slog till. Jag sa direkt att – nja jag tror inte på sånt där, det finns så många konstiga dieter. Jag har kört med viktväktarna för jag tror mer på att äta allt och hitta nya vanor och få en bättre balans på så sätt. Då tittade läkaren på mig och sa  – och det har funkat bra tycker du? Jag blev mållös – nja i perioder blev svaret. Till slut kom vi fram till att jag ska testa och se vad som händer. Jag ska ta det i min takt och sakta ändra om min kost för att se vad som händer! Nu är jag ju som jag är och när jag hamnar på ett spår som jag inte vet så mycket om så börjar jag att forska. Istället för att börja med maten direkt så har jag ägnat ett par veckor åt att forska och fundera. Jag införskaffade boken ”Matrevolutionen” av en läkare som heter Andreas Eenfeldt. Jag har även valt att ta bort allt synligt socker och har skurit ner på en del osynligt som jag redan känner till, bröd, potatis och pasta mm. Nu har jag kommit till nästa fas vilket är att börja laga mat och ändra om mina vanor totalt. Det kommer att ta tid och det ska få ta tid. Jag gör inte det här för en kort period. Om det funkar och jag bara mår lite bättre så kör jag på! För mig handlar det om en ändrad livsstil och jag gör det för hälsan för jag vill må bra punkt slut!

Först hade jag inte tänkt att sprida ut det här men nu tänker jag att varför inte. Då vet alla mina nära vad som är på G och varför! Då vet alla att om jag tackar nej till kolhydrater både synliga och osynliga så handlar det om min hälsa och att det inte är ett tillfälligt ryck! Jag tackar nej till ert kaffebröd etc för att jag väljer att må bra i mitt liv. Jag kommer att ta med mig det ”kaffebröd” jag vill äta själv till kalas så att ingen behöver fundera på specialkost etc. När det gäller övrig mat kommer jag bara att ta utav det som jag vet är utan kolhydrater.

Jag har dragit ner på nästan allt synligt socker de senaste två veckorna och jag märker redan vissa effekter. Jag orkar lite lite mer på jobbet, känner mig inte fullt så orkeslös och jag har bara haft ont i huvudet ett par dagar…. bara dessa små effekter är fullt tillräckliga för att jag ska fortsätta på det här spåret. Jag har också varit så fruktansvärt sötsugen de senaste veckorna så det har varit smärtsamt. Normalt sätt hade jag inte härdat ut men det är konstigt vad hälsan (när det verkligen är viktigt) kan göra för motivationen.

20130501-100617.jpg

I’ve decided to give up sugar once and for all! I can’t handle it and i feel sick all the time. I’m going to change my life and eat low-carb food. This is a lifetime change and are more about health than weight! Right now i have given up all visible sugar and are going to start with the invisible… I’ve read a lot about this and can really recommend the book ”Matrevolutionen” by author Doctor Andreas Eenfeldt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s