Nya vanor / New habits

Jag har sakta börjat föra in nya LCHF matvanor och det är inte helt enkelt. Var hittar man inspirationen och hur vet man vart allt osynligt ”socker” finns. Jag har börjat inse att det finns kolhydrater i nästan allting. Jag kämpar just nu med att lära mig vad som är bra att äta och vad som är mindre bra. Min frukost just nu kan bestå av rysk yogurt med egengjord nötmüsli och hallon (som jag köpte frysta men har kokat upp med tanke på skriverier i tidningar om smitta). Jag saknar bröd så att jag kan dö, saknar bröd mer än godis faktiskt…. Så jag har börjat testa att baka enkelt LCHF bröd. Inspirationen har jag hittat i ett par appar jag har laddat ner till min smartphone. Jag ska köpa böcker också på sikt men just nu räcker det bra med apparna och google.se. Vet ni för övrigt hur svårt det är att lära sig äta rysk yogurt och egen müsli när man alltid har ätit typ sockrade flingor med mjölk och sylt och ätit ljust bröd med ost och marmelad etc etc…. man är helt sockeravtrubbad, allt annat smakar bara som papper. Jag börja skönja lite andra smaker men det kommer nog att ta tid. Ett steg i taget…..

20130501-100601.jpg

20130501-115648.jpg

20130501-115658.jpg

New habits come hard, i’m fighting to find my new way. I miss bread and are so used to eat sugary things than nothing really tastes anything right now. I guess i’m sugarjaded and that it will take some time to get around that. I find my foodinspiration in a couple of apps i’ve downloaded to my iPhone and i also search the internet a lot. Breakfast right now is russian yogurt with my own made müsli with raspberries and a simple bread on almond flour. One step at a time…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s