Vildhäst / Wildhorse

Ibland finns det någon annan som säger det bättre! Ibland hittar man av en slump något viktigt att läsa, något som man behöver få höra! Jag hade en jobbig kväll igår på många sätt som slutade med täcket över huvudet! Idag vaknade jag med huvudvärk och funderade på att ligga kvar under täcket! Tills jag läste vad ”mintekopp” skrev på sin blogg… Nu är det en varm dusch, två huvudvärkstabletter och en fin resdag med jobbet som väntar! Idag ska bli en kul dag så det så! Tar mina första stapplande steg på den positiva vägen något som var allt för länge sedan sist!

Nektaren ur blomman av ”mintekopp.se”

De sista åren har jag mer och mer blivit medveten om hur viktigt det är att välja. Det och upptäckten av att jag faktiskt kan välja. Och då menar jag allt. Från minsta lilla struntsak till de stora livsomvälvande besluten.

Men framförallt, vikten av att börja välja sina tankar. Att välja de positiva framför de negativa. Att välja de skimrande framför de taggiga. Det är ingen lätt väg att gå, jag vet. Tro mig. Fast varje steg i rätt riktning är ett stort steg mot ett mer välmående liv. Det är ungefär som att trampa upp nya stigar i hjärnan. Upplysta stigar istället för blyertsgrå. Först är de trevande och svåra att hitta på. Så svåra så att tankarna om och om igen svänger av mot den där breda, regntunga motorvägen av negativitet. Den som är välskyltad och lätt att hitta till. Men sedan, efter många försök och en ständig kamp så blir den där luftiga och ljusa vägen bredare och lättare att hitta till.

För att sedan till slut bli ett självklart val. Alla livets dagar.

Det som är svårast med att gå den där upplysta stigen, det är att se många andra människor fortsätta att trampa på i mörkret och negativiteten. Att fortsätta prata nedvärderande om andra, att fortsätta se livet från den regntunga sidan och att fortsätta sprida den där dåliga energin. Den som sprider sig som ringar på vattnet fortare än den positiva.

och det tänker jag på varje dag. Att mina handlingar och mitt agerande gentemot andra är som ringar på vattnet. Jag kan välja att förmörka andras himmel men jag kan oxå välja att sprida lite solsken på deras färd.

Det handlar bara om att välja och om att ha styrkan att göra det.

Numera väljer jag varje dag att leta upp nektaren ur just den dagen. Och sprida ringar på vattnet som är gjorda av solsken och glädje istället för att mörka ner någon annans färd.

Att komma dit har tagit mig tid, lång tid och mycket kämpande. Dessutom kräver det mod. Mod att våga ställa sig själv mot väggen och mod att inse att den enda jag kan förändra är mig själv. En insikt som för mig har varit ganska svår. För det är så lätt att fortsätta att skylla allt på alla andra, på världen, på gud eller kanske på vädret. Medan den som har störst makt över mitt liv, faktiskt är jag själv och mina tankar. och därför tror jag att det är där man måste börja.

Att fånga den där inre vildhästen och tämja den!

These word from ”mintekopp.se” describes the importance of being positive! It’s about how you can choose the way you are thinking. Do you want to walk in darkness and make yourself and others sad by being negative or do you want to spread happiness and light by being positive? I so needed to hear that today. Thanks to ”mintekopp” for saving my day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s