Not enough energy!

Ibland räcker inte mina ord till! Jag hittar inte formuleringarna. En helt ny bloggbekantskap ”Queen of Kammebornia” Skrev det så bra. Idag lånar jag delar av hennes berättelse och lägger till lite för att förklara hur jag känner!

Jag har bara 100 procent energi. Inte mer eller mindre, utan 100 procent. Man kan se det som en låda som jag fyller med saker som kostar energi och när lådan är full är energin slut. Det varierar så klart från dag till dag vad jag har i lådan, vad det är som tar energi. Eftersom jag bara har 100 procent så kan jag ju inte fylla lådan över kanten, utan jag måste hushålla med den energin som finns. Vissa saker går ju inte att ta ut ur lådan. Till exempel min oro för flytten och husförsäljningen. Den oron kan jag hantera, men den måste få ta energi, så den måste få ligga där i lådan. Att hantera vardagen och alla saker som uppstår och jobbet som ska klaras av behöver jag också avsätta energi för. Men allt får inte plats, för jag har bara 100 procent och lådan har bara ett visst utrymme. Därför måste jag välja bort vissa saker som skulle ta energi om jag la dem i lådan, för jag vill inte att lådan ska bli överfull. Och jag vill ju orka det som är viktigast. Att ta hand om mig själv och min familj. Det jobbiga är ju att jag ibland måste välja att ta bort saker som är roliga, saker som jag vill göra, för att de inte får plats. Men om jag tänker så här går det lättare. Det blir så självklart att jag inte kan fylla lådan för mycket, för då går den sönder. Och lådan är ju jag och jag vill ju inte gå sönder! Så jag kanske till exempel säger nej tack till en rolig tillställning för då finns det ingen energi kvar att ordna med vår flytt och om människor blir besvikna för att jag inte orkar eller kan göra allt som förväntas så brukar jag tänka att göra något för mig själv betyder inte automatiskt att det är mot någon annan. Det betyder bara att jag gör något för mig själv, för att jag ska må bra. Och bara om jag mår bra kan jag vara bra för andra. Att tacka nej till saker som inte får plats i lådan, som energin inte räcker till, det är klokt. För det är ett sätt att ta hand om sig själv. Att skydda sig själv. Tänk på det!

This is a long story about how to make the best of the energy you have every day. You will always be making choices with what to do with your time and energy , that other people will think is wrong. But remember that the energy you have is important to you. So follow you own path! To make these choices are not against someone else it’s just what you need to do to make the most of your own well being!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s