Down memory lane…

Ibland poppar det upp minnen från väldigt länge. Minnen som legat gömda i fler år än jag tänker erkänna. För ett par år sedan köpte jag en silverfärgad nyckelring med en bokmärkesängel. Jag såg den och kunde helt enkelt inte gå förbi. Den kändes så bekant så jag köpte den och den har sedan dess hängt i min nyckelknippa som en skyddsängel. Häromdagen när jag var hemma hos mamma och pappa hittade jag av en slump en gammal nyckelring och då föll allt på plats. När jag var liten och min mamma skulle jobba natt så minns jag hur en liten nyckelring med en bokmärkesängel ofta dinglade i handen när hon sa hej då på kvällen. Jag älskade nyckelringen och tyckte den var så fin. Jag förknippar den med hejdå kramen på kvällen. Den betyder värme och kärlek för mig. Tänk vad hjärnan är fantastisk. Den minns allt även om man inte alltid är medveten om varifrån en känsla kommer eller varför något känns så bekant. När jag tänker tillbaka så vet jag ju att den har hängt med mammas bilnyckel så länge jag kan minnas och jag har säkert sett den hundratals gånger. Enligt mamma är den från slutet av 60-talet någonting och is still going strong trots att den är lite kantstött. Det där med skyddsänglar är en annan sak som jag ärvt från mamma men mer om just det en annan gång.

20140223-111536.jpgI found a key ring when i visited my parents the other day. My mother have had it since to 60´s attached to her car keys. I have seen it a hundred times but never reflected so much about that. A couple of years ago i bought my own angel keyring . It felt so familiar that a had to have it. It’s only now that i realize why i bought my keyring. It reminded me of my childhood even though i did’t actively remembered. Isn’t just the brain an amazing computer for memories?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s