A day away!

Igår gick vi upp tidigt, hämtade upp mina föräldrar och drog iväg mot (för dom) okänt resmål. Jag brukar försöka ge mina föräldrar en upplevelse av någon sort när de fyller år. Gårdagens resa fick min mamma förra året. Tyvärr satte sjukdom, panikrenovering och försäljning av huset samt mitt jobbprojekt käppar i hjulen så den blev inte av. Det tog vi igen med råge igår när vi for iväg. Efter en lång bilresa landade vi på Läckö slott utanför Lidköping. Vilket fantastiskt ställe, det var mycket större än jag förställt mig. Utsikten var hänförande vid Vänerns strand, slottet bjöd på en massa spännande upplevelser som konstutställning, guidad tur, rundvandring i skattkammare mm och en tur genom en underbar slottsträdgård. Jag njöt av varje sekund. Vi tog sedan bilen och åkte till Spikens fiskläge där där vi åt en fantastisk lunchbuffé med maritimt tema på Sjöboden. När vi strosat runt lite efter lunchen bland båtar och sjöstugor åkte vi in till Rörstrands centrum där vi tittade på Rörstrands museum samt gick i en massa roliga outletbutiker för porslin och design. Vi tog en annan väg hem än vi gjort dit och GPS:en ledde in oss på en massa spännande småvägar som vi aldrig någonsin sett förut. Vi kom hem sent och stupade trötta men väldigt nöjda i säng. Idag röjer vi som vanligt hemma och ska börja städa. Vi ska även hämta ett par saker som vi väntat på. På söndag ska vi fira min och mannens födelsedag ”väldigt försenade” här hemma och då vill vi vara iordning med det mesta. Nästa vecka står balkongfix och pappas staket på schemat samt förhoppningsvis ytterligare en roadtrip.
20140717-094127-34887504.jpg20140717-094128-34888314.jpg
20140717-094128-34888767.jpg20140717-094127-34887859.jpg20140717-094129-34889164.jpg

Yesterday we took a roadtrip to Läckö Castle outside the town of Lidköping and also visited the little fishing village Spiken where we enjoyed a fantastic lunch  (fish of all kinds). We ended our day in Lidköping where we visited the Rörstrand museum among other things. A day away was just what i needed!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s