Early morning bird!

Sitter vaken på ett hotellrum i Paris! Vaknade och kunde inte somna om. Har sovit bra här hela tiden utom inatt då. Senare idag ska vi åka hem. Det är med blandade känslor jag lämnar Paris. Min dotter har det bra och stortrivs. Det känns skönt att se att hon mår bra. Jag är så glad att hon gör verklighet av sina drömmar. Jag var senast här för 28 år sedan och blev då lite avogt inställd till fransmän och deras dryga sätt när man försökte prata engelska. Jag har sedan dess aktat mig för Frankrike. Jag kan konstatera att mycket har hänt sedan jag var här sist och jag kan ärligt säga att min spärr har släppt. Paris är en fantastisk stad. Kontrasterna mellan det vackra, anrika och det slitna lite sjabbiga ger staden sitt alldeles egna speciella liv. Vi har varit i utkanten av staden och sett dess slitna sida. Vi har varit mitt inne i stan där staden visar upp sina vackra gamla byggnader. Vi har varit mittemellan och sett delar sv ett vardagsliv där min dotter är en av dom som vimlar runt. Vi har varit turister men ändå inte. Mona Lisa, Monet, van Gogh, ett glittrande Eiffeltorn har blandats med matinköp på den lokala affären i min dotters kvarter, mat på små mysiga genuina franska restauranger dit fransmännen själva går och läxförhör inför prov i fonetik. Min dotter blir kvar här nästan ett år för att studera. Vi vill passa på och komma tillbaka hit nästa vår för att uppleva mer av denna stad. Versailles, Monets trädgårdar, lite mer shopping, fler fantastiska museum och en massa häng med min dotter står då på schemat. Min dotter kommer säkert att spendera mycket av sin tid här vilket gör att så länge hon är här så är mitt hjärta det också!

IMG_0359.JPG
I woke up way to early and can’t go back to sleep! I’m sitting in our
hotelroom in Paris and i’m thinking about this city. I was here 28 years ago and i wasn’t impressed at that time. This time around i can honestly say i like it here s lot. We have seen so much more then the ordinary tourist trades this time since my daughter lives here for a year.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s