A sunday list!

Min dotter gjorde en lördagslista på sin blogg igår. Jag tänkte att jag skulle pröva att svara på frågorna själv. Jag tycker att det var lite svårt och jag fick tänka till innan jag svarade.

A sundaylist with some questions.

1. Vem är din främsta förebild och varför?

Jag har många förebilder i mitt liv men om jag ska nämna en av dem så blir det Ernst Kirchsteiger. Han är glad, positiv och vågar vara sig själv. Han är en ordpoet som vandrar barfota både i gräs och på grus. Han är en livsnjutare av stora mått och en fantastisk livskonstnär. Han utmanar förlegade könsroller och vågar ta plats. Han är en allkonstnär som visar att det finns en nisch även för oss som inte kan bestämma oss för en sak att göra. Det finns rum även för oss som vill testa på allt och uttrycka oss kreativt på många olika sätt.

A rolemodel in your life! My answer have to be Ernst Kirchsteiger. He crosses all borders and is always himself. He´s brilliant at interior design but also an multiartist and a good chef.

sommar med Ernst

2. Vilken tv-serie skulle du vilja vara med i och vem skulle du i sådana fall vara (alltså som en riktig person och inte som skådis)

Okej jag tittar sällan eller aldrig på serier (är mer en filmmänniska) mest för att jag inte är en person som orkar följa massor med avsnitt utan gillar att få hela historien serverad på en gång. Lite otålig kan man säga! Kan inte komma på någon som jag vill vara men jag skulle gärna vara med i Hawaii five-o bara för att jag alltid velat besöka Hawaii.

What tv-series would you like yo be in? I don´t look at series because i get tired of them real easy. I’m more a movie person. I like to get the whole story straight away. But if i have to choose it would be Hawaii five-o because i love action, crimestories and Hawaii.

hawaii

3. När är du som mest kreativ?

Långa, ljusa lediga dagar är jag som mest kreativ. Är absolut ingen kvällsmänniska och hatar höst- och vintermörker som gör mig trött, deprimerad, seg och håglös.

When are you most creative? In the light days of the year. I hate the dark and the cold. The darkness makes me depressed every year.

4. En favoritfilm, en favoritbok och en favoritlåt?

Kan inte säga en film men Stekta gröna tomater eller Döda poeters sällskap ligger högt på listan även om de är gamla nu. Gillar egentligen mest actionfilm gärna med sci-fi inslag eller engelsk kostymfilm så jag säger Matrix, den första Twilight filmen, Emma med Gwyneth Paltrow och Stolthet och fördom med Keira Knigthly

Bästa boken har jag nog inte läst än! Är en deckarnörd som just nu försöker vidga vyerna till andra områden. Läser för närvarande ”Min mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backlund

Min favoritlåt just nu är Let it go från Frozen. Jag kan verkligen relatera till texten! ”Don’t let them in, don’t let them see. Be the good girl you always have to be. Conseal , don’t feel, don’t let them know. Well now they know” Det kanske är hög tid att börja ta lite mer plats!

A favorite movie, a good book and a song on your mind right now? I loved Fried green tomatoes and Dead poets society (a long time ago but anyway) Today a like movies like Matrix, Twilight and stories/movies from Jane Austen. I’m waiting for John Wick to premiere in my country. The book i’m reading at the moment is really good. But so was the last one. A song that stuck with me was Let it go from Frozen. I can totally relate to the lyrics. It’s not the cold weather she`s singing about i guess…

let it go

5. En maträtt du är sugen på prick nu!

Saffranpannkaka med blåbärssås på LCHF sätt. Såg ett recept i en tidning och blev så himla sugen på att testa.

Something you would like to eat right now? Saffron pancake with blueberry sauce.

6. Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år?

Om fem år har jag förhoppningsvis bytt jobb och hittat min nya plats. Efter närmare 13 år på samma ställe så känns det som om det är dags för nya utmaningar! Jag har utvecklat mitt konstnärskap på olika sätt, genom målning, keramik och kanske silversmide. Jag har utvecklat min blogg och fått fler läsare. Jag är med i en bokcirkel eller har startat en egen. Jag har utvecklat mitt intresse för heminredning och vågar köra mitt eget race och vara mer mig själv!

Where are you in five years? A new job, more creative work, better blog and more myself in every way.

7. Vilka bloggar följer du dagligen?

Elsa Billgren, Fröken Grön, Vintageblomman. I övrigt läser jag mest om heminredning som tex Sofias inredning, Simplicity och Tredenser.

Blogs you follow? Follow the links above.

elsa_start

8. Beskriv vad feminism är för dig med tre ord!

Mänsklig rättighet, en ständigt pågående kamp för det som är rätt och något som gäller oss alla oavsett vem vi är.

What is feminism to you? A struggle to make every person count and a human right.

feminism

9. Vilken är din senast sedda film/tv-serie?

Jumper med Hayden Christensen och Rachel Bilson mfl. Den kanske hade vissa poänger men jag orkade faktiskt inte igenom, spolade fram till slutet! Jag har en seg period just nu och mår dåligt av novembermörkret. Orkar liksom inte koncentrera mig på något!

Last seen movie? Jumper with Hayden Christensen och Rachel Bilson. I didn’t finish it…

jumper51Sn5sUo4GL

10. Vilket är ditt största guilty pleasure?

Harlequin böcker…. Usch vill inte ens diskutera hur dåligt det är på alla sätt! Har kraftigt dragit ner på det och numera händer det som tur är sällan att jag faller för frestelsen. Ska snart slänga ut de jag har kvar i min samling, snart… 😉

Your secret guilty pleasure? Harlequin novels, I can’t begin to describe how wrong that feels in every way. But i don’t read them so much anymore thankfully.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s