My grandmother sends her love and says that she is sorry!

Elsa är en klok unge på åtta år, kanske klokare än de flesta i hennes ålder. Det är kanske därför hennes mormor ger henne ett uppdrag som skulle få vem som helst att blekna. Mormor är Elsas allra bästa vän och samtidigt fullständigt galen! Hon gör och säger saker som man nog inte ska egentligen.  Mormor och Elsa har skapat en fantastisk fantasivärld där allt är möjligt. Tyvärr är mormor sjuk och plötsligt en dag står Elsa ”ensam” i världen. Elsa slungas ut i en ”skattjakt” av sällan skådat slag. Det visar sig att det finns mer verklighet i mormors sagor än Elsa någonsin kunnat ana. Livet blir aldrig mer detsamma, inget är som Elsa trodde men på något konstigt sätt blir världen ändå lite mer begriplig.

Jag älskar boken av Fredrik Backman ” Min mormor hälsar och säger förlåt” Jag ska inte avslöja hur det går eller vad som händer om ni vill läsa den. Jag kan verkligen rekommendera att ni gör det. Läs den bara inte på tåget eller nåt annat offentligt ställe. Historien går nämligen rakt in i hjärtat och man både skrattar och gråter om vart annat. Det är en historia om liv och död och om rätten att vara annorlunda. Boken känns som en uppmaning till att våga vara sig själv, att våga släppa in det lite annorlunda och acceptera såväl sig själv som andra precis som man är. Allt i livet är inte perfekt men det är okej det med. Förresten läs den på tåget eller något annat offentligt ställe….. känslor är ju faktiskt inte farliga…

IMG_0719

I have just finished the book ”My grandmother sends her love and says that she is sorry” by Fredrik Backman. I love the book. It made me laugh out loud and even cry from time to time. It´s a story about life, death and the right to be different. Elsas crazy grandmother is her best friend. They have a fantasyworld where everything make sense. Elsa is a bit different and the other kids make her pay for that every day in school. When her grandmother suddenly dies Elsa is all ”alone” in the world. Elsa had no idea what her grandmother had prepared for her and she soon realizes that maybe her grandmother´s fantasy stories are more real then she ever imagined. I don´t know if there is any english translation but if there is you have have to read it. It´s the best book i have read in a long time.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s