First evening in Paris

Semester i Paris en vecka, så himla härligt och välbehövligt. Vi kom till ett regnigt Paris sent på söndagseftermiddagen. Kvällen bestod av att krama på min fina dotter, checka in på vårt IBIS hotell med utsikt över Montmartre kyrkogården, man kan säga att det var döfin utsikt, haha! Vi spanade in min dotters lägenhet för att sedan promenera mot Montmartre och en mysig restaurang. Trots regnet njöt vi i fulla drag av en härlig kväll. When in Paris så kan du glömma LCHF, det funkar inte alls. Jag försöker hitta alternativ men det blir för jobbigt när man inte kan laga mat själv. Till och med i fruktsallad är det socker. Jag bestämde mig för att go with the flow och äta det som fanns, i måttliga mängder. Godis och sånt kan man ju välja bort. Bröd, mat och en och annan dessert slank dock ner. Vi flög till Charles de Gaulle. Därifrån kan man ta RER tåget in till Gare du Nord. Ett tips är att köpa tur och returbiljett i biljettautomaten. Det går med kort eller mynt och kostar 20 euro. Då slipper man krångla med sånt när man ska hem. När man är i Paris går man mycket. Ett veckokort för transporter, buss och tunnelbana mm kostar väldigt mycket. Ett tips är att det är billigare att köpa ett gäng enkelbiljetter som heter Carnet biljetter. Du får 20 enkelbiljetter för ca 28 euro. Våren hade kommit en bra bit längre än här hemma även om det regnade och var rätt kallt när vi kom. Jag hittade lilablått gullregn som jag tror heter blåregn. Vi passerade Moulin Rouge kvarnen på vägen till restaurangen. Det är alltid fullt med turister som fotar, tar selfies och köar utanför för att gå in och titta på dyrt bensprattel. Inget för mig. Det var allt från första kvällen i Paris. Jag fotade inte så mycket jag mest njöt av att vara på plats. Dag två väntade en dröm på uppfyllelse… Monets trädgård där jag fotade desto mer.

     

We arrived late sundayafternoon to a rainy Paris. We checked in to our IBIS hotel with wiews over Montmartre graveyard. We visited my daughters apartment and then went out to find a restaurant. We had a lovely meal and i was so happy to meet my darling daughter again. We passed Moulin Rouge on our way. There were a lot of tourists outside taking pictures and selfies. I didn’t take that many pictures on our first night in Paris, i enjoyed the company instead. Day two a dream came true when we visited Monets Garden. I took a lot of pictures there as you will se later.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s