A dream come true!

Ända sedan jag läste om ”Linnea i målarens trädgård” av Lena Anderson och Christina Björk när jag var yngre så har jag drömt om Monets trädgård. Dessutom har jag alltid älskat Monets tavlor och jag ville så gärna uppleva det som en gång var hans atelje. Dag 2 i Paris åkte vi tåg till Giverny och Monets trädgårdar. Äntligen fick jag se trädgården och i underbar vårskrud dessutom. Det var soligt men kallt och jag hade en alldeles för tunn jacka på mig. Det gjorde inte ett dugg för när jag klev in i hans trädgård slog färgprakten emot en och jag blev alldeles varm i hela kroppen. Jag har aldrig sett så många tulpaner på en och samma gång. Vi kom i precis rätt tid för att få se vårskruden i full prakt. Åker man senare  så är det rosor och andra blommor som dominerar. Tog några foton med mobilen men fotade också en massa med kameran. Alltså det var så vackert så jag visste inte riktigt vad jag skulle fota, allt och då menar jag allt var fotovärt. Till slut fick jag lägga ner kameran och påminna mig själv om att bara njuta istället. Jag är så nöjd med vår dag och jag är så nöjd att jag åkte dit. Visst det kostar en del med tåg utanför Paris och inträde etc. Jag kan bara säga att det är så värt det. Jag tror vi betalade ca 300kr tur och retur per skalle för tågbiljetterna och ca 100kr i inträde. Vi tog tåget från stationen St Lazare i Paris till staden Vernon, restiden var cirka 45 minuter. Från Vernon är det 4 km. till Giverny. Det finns bussar som går direkt till Giverny och från sista hållplatsen får man gå en kort skyltad sträcka. Vi köpte tur och retur biljett på bussen direkt (ca 60kr) och tog reda på tider för avgångar. Tågen går inte så ofta tillbaka på eftermiddagen så det gäller att vara i tid på stationen. Vi var tillbaka i Paris sen eftermiddag och gick till hotellet för att pusta ut lite. Senare på kvällen gick vi ut för att äta. Då hade jag tagit på dubbla koftor och var mer väderredo för kvällspasset med restaurangbesök. Det var en glad och nöjd tjej som somnade den kvällen kan jag säga. Besöket hos Monet kan jag leva länge på. Här kommer ett bildregn (varning för många bilder) ändå är det bara några av alla kort jag tog.

IMG_1926

IMG_1927

IMG_1832

En lycklig människa/A very happy person

IMG_1887

IMG_1921

IMG_1847Min fina dotter/My lovely daughter

IMG_1846

IMG_1836

IMG_1843

IMG_1852

IMG_1870

IMG_1857

IMG_1924

IMG_1833

IMG_1925

IMG_1838

Day 2 in Paris we visited Monets garden. I have dreamed about this since i was young. We could not have picked a better time to go there. We arrived when all spring flowers and a million different tulips was in full blom. If you go there later you will see a lot of other flowers. I always wanted to meet spring in France and that i did for sure in Monets garden. I went a little crazy with the camera and didn’t quite know what to take photos of. Everything was worth taking a picture of. I finally had to put my camera down and just enjoy myself. Here are some of the pictures i took and they still can’t do the garden full justice. I can live on this day for a very long time.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s