Island adventures and crystal disease!

Gotland är fantastiskt. Jag har drömt om vår vecka där sedan vi beställde resan på nyår. Den blev precis så bra som jag tänkt mig fast kanske på lite annat sätt än jag föreställt mig. Det är naturupplevelserna som gör hela grejen. Deras olika kustlinjer, den karga vackra naturen och medeltidsstaden Visby ligger mig varmt om hjärtat. Jag hade sett fram emot alla loppisar som tyvärr inte levererade, fast vad gör väl det när man har tillgång till strand och hav. Vi hyrde ett hus ihop med mina systrar och deras familjer. Vi gjorde en hel del tillsammans men vi gjorde också en del var för sig beroende på önskemål och intressen. Vi hyrde ett hus i närheten av Lummelundagrottorna som låg perfekt placerat med nära åt alla håll. Jag kommer absolut att komma tillbaka till Gotland. Här kommer några av alla bilder jag tog på denna underbara ö. Som jag skrev i förra inlägget fick jag ett virus med mig hem. Har ni hört talas om kristallsjuka? Det hade jag med men aldrig reflekterat så noga över det. Nu vet jag vad det innebär och kan säga att det finns inget värre än yrsel. Hela livet blir begränsat. Eftersom det är just ett virus så kan inte Vc göra så mycket. Bara att vila (dock inte sängliggande) och komma igen. Det enda positiva är väl att jag inte behöver betala dyrt i sommar för att åka karusell… Har läst mig till på nätet att en öronläkare eller ev. sjukgymnast med specialkompetens kan repositionera kristallerna i örongången om det sitter i för länge. Tyvärr har ju alla semester just nu. Andra tips är att hålla sig igång med lätta promenader, inte titta på tv och läsa eller sitta framför datorn (hrm). Ett tips är att fokusera stenhårt på en punkt när yrseln kommer och det har faktiskt hjälpt mig lite grann. Min blogglust just nu ligger på typ noll. Jag är inne i någon typ av torka. Det är så mycket som bokstavligt ”snurrar” i skallen och jag vet inte riktigt var det landar. Jag vet dock att jag vill fortsätta blogga men inte riktigt hur, om vad osv. Jag har två veckor kvar på semestern och jag behöver ta det lite lugnt. Jag vill önska er en trevlig sommar. Inläggen kommer när jag känner för det vilket kan vara i princip när som helst eller också inte alls på ett tag, vi får se. Allt jag vet är att vi ses snart igen!

image4

image8

image6

image7

image3

image12

image10

Our week on the Island of Gotland was nothing short of wonderful! It was everything i have dreamt about and then some. Their fantastic nature, coastlines and the city of Visby delivered all that we expected and wanted. I will definitely go back in the future. The secondhand stores and flea markets sucked but who cares when you have the most amazing nature just around the corner. I you ever have the opportunity you must go there and see for yourself. Unfortunately i had a virus with me home! Crystal disease, which means that the crystals in your inner ear break loose and make you go on a constant merry go round. I hate to feel dizzy so it´s not that fun right now. Because it´s a virus there is not much to be done but if it does´t heal out in a couple of weeks you can get help from an eardoctor to reposition the crystal with certain movements. You can try to take short walks and rest a lot, just not laying down. Avoid watching tv, reading and sitting in front of the computer, hrm…… I got a good tip that when you feel dizzy try to focus on a certain point in front of you. It has helped me some what. I have zero bloginterest right now. I will take a blogbreak over this summer and then decide in what direction i want my blog to go. I only know one thing and that is that i want to continue with my blog. Right now i will write posts when i feel like it but not on a regular basis. I wish you all a wonderful summer and i will be seeing you all soon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s