2015 in retrospect!

Jul och nyår är över och det nya året ligger framför oss. Mitt 2015 har varit omvälvande på många sätt. Det började i moll med en depression och väldigt mycket ångest och tårar. Jag kände att det var dags för ett nytt steg i livet men vågade inte riktigt ta steget. Efter 14 år på en arbetsplats var det dags att söka nytt jobb. Jag sökte och fick till min stora glädje ett nytt jobb. Från och med halvårsskiftet ändrade mitt liv karaktär helt. Plötsligt släppte ångest och ledsenhet greppet och det var kul att gå till jobbet igen. Under våren var vi i Paris och hälsade på min dotter och på semestern åkte vi en vecka till Gotland. Jag har drömt om Gotland i flera år och var så glad att få åka dit. När det psykiska pressen släppte och jag slappnade av så uppenbarade sig ett nytt problem som legat latent länge och som har fått stå tillbaka i röran. Min fysiska hälsa är under all kritik. Kondisen är på noll och jag har ont i rygg och nacke som blir till huvudvärk. Min mage säger ifrån i princip varje kväll. Nu när jag äntligen trivs med jobbet igen ja då sätter kroppen käppar i hjulet. På Gotland fick jag kristallsjuka som tyvärr snurrade på i åtta veckor. Trots detta har jag uppfyllt en hel del saker som jag lovat mig själv att testa så det känns bra. Jag har varit med i en bokcirkel, provat att sjunga i kör, testat silversmide och handlat mer kläder secondhand. På så sätt har jag uppfyllt det jag lovade mig själv i slutet av förra året. Sedan finns det saker som jag lyckats mindre bra med. Jag har målat en del i akvarell men långt ifrån det jag önskar utveckla när det gäller min konst. Jag har vare sig rensat upp här hemma eller ätit särskilt bra mat även om jag undviker stora delar av kolhydratkost.

Min dotter har kommit in på sin drömutbildning och har klarat av sin första termin med bravur. Jul och nyår har varit toppenbra. vi har hunnit allt vi tänkt oss. Vi har varit i ett par julmarknader, ätit ett supergott julbord på Wreta gärstgiveri, sett en fantastisk julkonsert med Malena Ernman och Lasse Berghagen och hunnit med allt pyntande som vi velat. Jag har gjort en granstjärna alla Ernst och har ett fint rött, vitt och silvertema i granen. Jag har en fin amaryllis, en stor julstjärna och fina röda jultulpaner. Idag har min man och jag varit och beställt våra julklappar nämligen två fåtöljer till vår läshörna. Vi har firat in 2016 med familjen, trerätters middag, lekar och spel. Året slutar så mycket bättre än det började och det känns bra.

Jag har satt ihop ett kollage som symboliserar mitt 2016 och kan redan nu avslöja att mitt stora fokus under 2016 handlar om hälsa och läkning. Mitt bloggande har legat still under stor del av 2015. Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra. Dagboksformen känns lite trist och jag skulle vilja ha en mer bestämd inriktning. Vi får se var det landar, tills dess kommer att att återkomma här när jag känner för det.

Här kommer ett bildregn från året som gått!

img_1283

img_2295

IMG_1846

img_3533

img_2798

IMG_3827

img_3361

IMG_3541

img_4305

img_4452-1

 

Above you can see some of my 2015 in pictures. It has been a really hard year in many ways but then again it has been really good to. I have gotten a new job, that i really like a lot, after 14 years at the old one. I seriously need to work on my health. That will be my focus during next year. I have read the books i wanted, tried to work with silver, been singing in a choir, bought a lot of clothes second hand and tried out yoga. I didn´t paint as much as i would have wanted and i didn´t take care of my health the way i need to do. I´ve been to Paris and Gotland in 2015 and i´m so glad for that. The year may have started in a sad way but it sure ended good despite my health. Our christmas and new years have been great and i´m looking forward to all new adventures that 2016 brings.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s