Planning for 2017

Min man och jag bestämde redan i slutet av förra året att vi skulle ta nya tag och planera vårt 2017 på ett mer strukturerat sätt. Vi är därför i stora staden för en privat verksamhetsplanering. Vi hade tur och fick låna boende och busskort. Vi åkte upp sent på kvällen den 1 januari  för att kunna dra igång den 2 januari på förmiddagen. Tanken var att vi skulle sätta oss på ett jobbvänligt kafé och sätta igång. Det stället vi hade tänkt oss var dessvärre stängt vilket inte stod på hemsidan. Till slut hamnade vi på ett annat kafé där vi satte fart. Det är första gången vi gjort något sådant här så det blev en seg och oförberedd start. Vi insåg snart att det krävs helt andra förberedelser för att lyckas. Efter lite funderande kom vi fram till ett antal huvudområden som tex, ekonomi, hemmet och fritid mm. När vi hade våra huvudområden klara satte vi igång att mindmappa om varje del. Här någonstans gick vi i stå. Det låste sig och vi fastnade. Vi bestämde då att ta en paus och gå till slottet för att titta på fina brudklänningar från 1976 och framåt som ställs ut där just nu. Det blev ett superbra avbrott, mycket lyckat. När vi sedan traskat en stund på stan åkte vi hem till vårt boende och åt mat. När vi var varma, mätta och belåtna fortsatte vi med vår planering inför 2017. Nu hade proppen gått ur och vi fick till en bra planering. En struktur växte fram och vi har tagit fram våra första mål för kvartal 1-2017. Det kanske låter lite larvigt men det känns jättebra. Vi har fått en bra bild över vad båda vill, vi drar åt samma håll och ser klart vilka prioriteringar som behövs göras just nu. På köpet fick vi ett par jättetrevliga dagar tillsammans när vi både hade tid att prata ordentligt men också ha skoj ihop. Vi kommer absolut att fortsätta med detta.

We have been in Stockholm for a couple of days! We decided last year that we would plan our 2017 in a more organized way. It was difficult to get started but once we figured out how to do it was really good for us. We took a break and went to an exhibit at the royalcastle. They showed weddingdresses from our royalty (the past 40 years). The last weeding was in 2015. We will definitely do this type of planning again. We have set goals for our finances, ourselves and our home to name a few areas. It was a good way to really talk and discuss important matters. We invested a couple of days in our future and in us!

3 thoughts on “Planning for 2017

    • Hej, vi använde en superbra app som heter SimpleMind för att göra vår mindmap. Den är smått beroendeframkallande. Vi la in vår planering och vad vi kom fram till i pages där vi också infogade bilderna från SimpleMind. Allt ligger på det berömda molnet där vi båda kan komma åt dokumentet och ändra i det. Detta funkade superbra och vi var nöjda med vårt resultat. Nu ska man bara uppfylla målen också.. haha! Det är möjligt att det kommer ett inlägg med bilder om detta senare på bloggen.

      Må så gott!

      Med vänlig hälsning, Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s